Etsy winkel starten voor dummies

Etsy winkel starten voor dummies

Je wilt een webwinkel? Geen idee hoe je daarmee moet beginnen?
Ook geen zin om het veel geld te laten kosten? Misschien wil je er achter komen of iemand wel op je spullen zit te wachten.

Ga eens aan de slag met Etsy.

Etsy is een soort Marktplaats (maar dan mooier), voor creatieve ondernemers die meteen wereldwijd aan de slag willen met hun winkel.

Het grote voordeel van Etsy is dat je niet hoeft na te denken over allerlei technische dingen. Je kunt gewoon aan de slag.

Als je een beetje weet wat je doet ben je over 10 minuten al ‘up and running’.

Maar om het je gemakkelijk te maken wel even een paar tips.

Etsy voor Dummies dus.

Wanneer je naar de website gaat kom je op de volgende pagina. Een mooie introductie pagina die de sfeer weergeeft van Etsy en alles wat daarbij hoort.

Etsy.com webwinkel starten

Gaat het al een beetje kriebelen, krijg je er zin in? Dan zit je goed.

Denk je bij je zelf ‘WTF doe ik hier?’ dan is het verstandig om op een andere manier je spullen te gaan verkopen.

Jij leest verder… dus je wilt aan de slag.

De eerste stap is het aanmaken van een account. Ga daarvoor naar deze pagina: https://www.etsy.com/nl/sell

Je ziet dan wat je mag gaan verkopen. Dat kan iets zijn wat met de hand gemaakt is, een vintage product (bij Etsy is dat ouder dan 20 jaar) of producten die onder de categorie knutselspullen vallen.

Handgemaakt is natuurlijk een breed begrip.

Zo worden er bijvoorbeeld ook WordPress themes aangeboden op Etsy. Evenals digitale afbeeldingen. Deze zijn wel door de verkopende partij met de hand gemaakt, maar het toont aan hoe breed het aanbod is.

WordPress theme in Etsy shop

Als je tot een van deze categorieën behoord dan kun je aan de slag en klikken op de knop ‘Open een Etsy shop’.

Een van de voorwaarden is dat je een Credit Card nodig hebt.

Daarmee betaal je namelijk de kosten die horen bij het hebben van een account op Etsy. Namelijk 20 cent per product en 3,5% van de verkoop prijs als je je product verkocht hebt!

Trouwens, via deze link krijg je de eerste 40 listings gewoon gratis, zodat je het eens uit kunt proberen. Deze aanbieding loopt via de shop van mijn vrouw…

http://etsy.me/2dswRMO

Let nu even goed op! Wanneer je een account gaat aanmaken, denk dan even goed na over de gebruikersnaam.

Dit wordt ook jouw shopnaam!

Zorg dat het een pakkende naam is waarmee je bijvoorbeeld ook al een registratie hebt bij de Kamer van Koophandel, of waarmee jij laat zien wat er in je shop verkocht wordt.

Hier is creativiteit natuurlijk al een must!

Vervolgens loop je de stappen door en kun je je spullen gaan verkopen. Jaja, was het maar zo simpel.
In feite kan dat inderdaad, maar nu komt het er op aan natuurlijk!

Een paar suggesties:

Mooie afbeeldingen is een must

Hoe beter en mooier de afbeelding hoe groter de kans dat mensen daar op afkomen en je product gaan kopen. Simpel gezegd, doe je best ervoor om fantastische foto’s te maken!

Etsy_Labs_Brooklyn

Meer dan 10 producten is wel het minimum

Ooit wel eens wat gekocht online? Dan weet je vast wel dat een winkel met maar een paar spullen niet zo interessant is, ook al is de uitstraling nog zo mooi, je kunt er gewoon niet zoveel vinden.

Dat is wat mij betreft de reden om toch wel minimaal 10, of eigenlijk 20 producten te gaan aanbieden in je Etsy webshop. Zeker op een site als Esty zijn mensen zo weer vertrokken naar een andere shop, en jij bent de bezoeker weer kwijt.

Zorg voor een eenvoudig en doeltreffend logo

Herkenbaarheid is een groot goed. Maak een logo, of beter, laat er een maken voor je waarmee je eigen identiteit uitstraalt. Groot voordeel, overal te gebruiken, voor Twitter, Facebook, visitekaartje enzovoort!

Schrijf een goede tekst over je webshop

Laat weten wat het idee van je webshop is, waar je hart ligt en waar je het voor doet. Een beetje creativiteit en originaliteit kan geen kwaad. De kunst is om je te onderscheiden.

Schrijf goede teksten bij de producten

Dan heb je een goede foto en dan is de tekst om te huilen! Fout dus. Zorg voor een mooie tekst die wat doet met mensen. Een kunst op zich hoor… Nederlands is handig, Engels is veel handiger, daarmee bereik je een groter publiek. Etsy is prima vindbaar door Google en dus met goed geschreven teksten, jouw spullen ook!

Zorg dat je actief bent in de Etsy community

Speur zelf rond binnen de Etsy community. Like dingen die je ziet (klikken op het hartje). Reageer snel op vragen van potentiële klanten. Zorg dat je weet wat er leeft.

etsy_logo_lg_rgb

Neem de tijd om te leren hoe alles werkt

Gooi eens een middagje er tegenaan om alles te ontdekken. Door je actief op te stellen ga jij ontdekken wat er allemaal mogelijk is met Etsy. Door actief te zijn bestaat ook de kans dat je door de mensen vanEtsy zelf gevonden wordt. Dan zie je pas echt wat de kracht van Etsy is!

Een Etsy webwinkel starten is eenvoudig. Een echt succes van deze winkel maken is natuurlijk een ander verhaal. Maar met doorzettingsvermogen, geduld en passie voor je product kom je vast een heel eind!

          Leuk als je dit artikel deelt:
Share

11 gedachten over “Etsy winkel starten voor dummies

 1. Duidelijk verhaal maar toch twijfel ik of ik het zal doen. Hik namelijk tegen de creditcard aan die ik niet heb en ook niet hoef.
  Ik heb ooit een account gehad op Dawanda en dat was geen succes.

  1. Hallo Marion,

   Ik zit net als jou te twijfelen om een etsy shop te openen en las daarom dit artikel.
   Nu zag ik jou reactie staan, en dat jij er tegen de creditcard aan zat te hikken. Nu had ik een jaar geleden precies dezelfde gedachte toen ik een aankoop in het buitenland wilde doen.. ik had (en heb niet steeds) géén behoefte aan een creditcard, want wat ik niet heb wil ik ook niet uit kunnen geven 😉 Ik ben me er toen in gaan verdiepen, en las op een gegeven moment over een prepaid creditcard. Hierop moet je eerst saldo zetten vooraleer je het uit kunt geven. Voor de kaart, en iedere opwaardering vragen ze wel een kleine vergoeding, maar dit haal je er snel uit in verhouding me de creditrente van een ‘gewone’ creditcard.
   Ik heb hem nu een jaar in mijn bezit, en ben er nog altijd heel blij mee 😉
   Als je googled op ‘3v card’ dan vind je er wel info over 😉

 2. we gaan toch etsy eens proberen! we hebben goede verhallen gehoord van een vriend van on sdie custom mdae lables verkocht in usa, loopt als een trein. Ltane we kijken waaar osn schip strand/

 3. Hi,

  Op het gebied van beeldende kunst (fotografie e.d.) zijn de prijzen vrij laag voor een afdruk. Daar snap ik niet zoveel van 😉
  Want dan houdt je niets over.

  Wat ik me ook afvraag. Hoe zit het met de btw? Je moet het hier in NL afdragen als zelfstandige. Neem dus aan dat je btw rekent bovenop de prijzen?

 4. Hoi. Ik heb een vraag. Hoe zit het met de BTW als je bevoorbeeld iets buiten NL verkoopt?? Bij voorbaat bedankt. Chris

 5. Klopt het dat wanneer ik vanuit Ned een shop run met uitsluitend tekst in het Nederlands en iemand buiten Nederland “mijn shop” opent, de tekst vertaalt word in het land waar die bekeken wordt?

  1. Dat klopt wat betreft het algemene stuk van de teksten. Maar een deel van de tekst zul je zelf moeten invoeren. Dat staat er in het algemeen wel bij hoor.

 6. Hallo,

  Ik zou ook graag een etsy shop willen aanmaken, ik ben nu bij dat stukje van “hoe je betaald krijg” er staat voeg een creditcatd to or pay with paypal, ik klik op de laatste optie, en toch moet ik een creditcard nummer invoeren wat ik niet heb en niet wil, ik kom er niet uit. Weet iemand wat ik kan doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *